2-pager: jaar 2 van RECLAIM Sustainability!

Jaar 2 van het 5-jarige programma RECLAIM Sustainability! zit erop. Met dit programma, dat wordt gesponsord door het ministerie van Buitenlandse Zaken, werken we samen met Solidaridad, Business Watch Indonesia en Trust Africa aan échte duurzaamheid in globale productieketens. In een nieuwe 2-pager blikken we terug op de stappen die we in 2022 hebben gezet.

In 2021 gaven we vorm aan drie pilotprojecten in Oeganda, Sierra Leone en Honduras, die de waarde van transparantie moeten bewijzen in koffie- en cacaoketens. Afgelopen jaar stond in het teken van de partnerschappen van de grond krijgen die nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken. Fairfood verbindt belanghebbenden met ons traceerbaarheidsplatform Trace, waarmee we meteen kunnen evalueren of geldstromen op de juiste plekken terechtkomen. Lees: of boeren hun eerlijke deel ontvangen.

In 2022 verwelkomden we 8 partners bij de pilots, en sloten we in totaal 5.474 boeren aan op Trace. We breidden ook het aantal merkbeloften uit dat we binnen de pilots willen bewijzen. Na gesprekken met alle partners hebben we besloten de bewijsvoering te leveren voor de beloften ‘volledig traceerbaar’, ‘organic’, ‘fairtrade’, ‘bewijs van betalingen’ en ‘op weg naar een leefbaar inkomen’.

En zo werken we gestaag richting de doelen van het programma. Lees meer in de 2-pager:

Download 2-pager

Hier vind je trouwens de 2-pager over jaar 1 van dit programma!

Weten hoe het staat met dat voedselsysteem?

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in de wondere wereld van ons eten via onze tweemaandelijkse nieuwsbrief!