Want to join the Fairfood team?

Trace

De droom: bedrijven traceren hun producten tot aan de boer en delen een transparant verhaal met de consument.

“De tijd dat bedrijven konden zeggen ‘we wisten het niet’, is echt wel voorbij.” Dat waren de woorden van Europarlementariër Lara Wolters, in een interview met Fairfood. Ze verwees naar aanstaande EU-wetgeving die meer traceerbaarheid vereist, zodat bedrijven verantwoordelijkheid kunnen nemen voor de negatieve impact die ze hebben op mens en milieu.

Ons op blockchain gebouwde platform Trace maakt die traceerbaarheid niet alleen mogelijk, maar staat bedrijven ook bij in het hardmaken van hun mooie verhalen. Lees: bewijzen dat hun duurzaamheidsbeloften gebaseerd zijn op feiten. Daarnaast vertellen ze met Trace een transparant verhaal aan de consument.

traceer producten trace blockchain - afbeelding 3

Digitalisering van de boer

Met de Farmer Cards en veldapp wordt ook de boer digitaal aangesloten op Trace en dus de rest van de waardeketen.

traceer producten trace blockchain - afbeelding 2

Dashboard en rapporteren

Monitor de voortgang van de activiteiten; genereer rapporten over de actoren in de keten, over het papieren spoor van de producten en over de mate waarin duurzame merkbeloften zijn hardgemaakt.

traceer producten trace blockchain - afbeelding 1

Interoperabel

Trace is zo ontworpen dat het eenvoudig kan worden geïntegreerd met bestaande systemen – zowel softwaresystemen en ERP’s als andere blockchain-oplossingen.

De keten in kaart brengen

We maken producten traceerbaar vanaf de boer, zodat bedrijven hun duurzaamheidsbeloftes kunnen onderbouwen met robuuste data.

Verificatie van merkbeloften

Samen met onze partners definiëren we duurzaamheidsclaims, waarna we de data en het bewijs verzamelen om die hard te maken.

Branded storytelling interface

Een storytelling interface in de huisstijl van onze partner vertelt consumenten alles over hun product, de oorsprong daarvan en het bewijs voor duurzame merkbeloften.

Wat heb ik hier precies aan?
Ik ben een

1

Maak je klaar voor nieuwe wetgeving

Er komt wetgeving over due diligence, op EU- en nationaal niveau. Bereid je voor door nu alvast uit te zoeken waar jouw producten vandaankomen – tot aan de boer.

2

Wees je bewust van risico’s en problemen

Open een nieuw communicatie-kanaal met de mensen in je keten en krijg nieuwe inzichten over mogelijke problemen. Onze partners deden nieuwe kennis op over lage betalingen, voorraadtekorten en vertrouwensproblemen tussen belanghebbenden.

3

Deel verifieerbaar bewijs

Consumenten worden steeds kritischer op greenwashing. Bied hen onweerlegbaar bewijs voor de duurzame beloften die jouw bedrijf maakt.

4

Digitaliseer de keten

Verbeter zakelijke relaties en onderling vertrouwen door alle belanghebbenden in de waardeketen digitaal met elkaar te verbinden.

5

Deel je verhaal met consumenten

Er is steeds meer vraag naar transparantie. Ga mee in deze trend en deel geleerde lessen met klanten en consumenten.

1

Doe mee aan de digitalisering van de keten

Word een digitale speler in de keten. Verifieer betalingen of rapporteer het uitblijven daarvan. Blijf de baas over je eigen gegevens met behulp van onze Farmer Cards.

2

Krijg toegang tot nieuwe informatie

Door Trace te gebruiken, leer je waar jouw producten naartoe gaan. Krijg meer zicht op de keten en de behoeften van je klanten – en die van hún klanten.

3

Bouw een online kasboek op

Trace gaat voorbij papieren bonnen en helpt bij het digitaliseren van transacties, waardoor je een digitale transactiegeschiedenis opbouwt.

4

Profiteer van meer vertrouwen in de keten

Boeren en tussenpersonen die met Trace werken, laten weten dat handelsrelaties zijn verbeterd en het vertrouwen is toegenomen.

5

Maak je klaar voor nieuwe wetgeving

Je klanten krijgen te maken met strengere wetgeving. Daar komt ook meer traceerbaarheid bij kijken. Bereid je hier op voor door je bedrijf te digitaliseren.

Bekijk hoe onze partners Trace gebruiken

Klinkt dit als iets wat jouw bedrijf ook nodig heeft?

Neem contact op met Peter voor een Trace-demo

Of stuur hem een mail

Weten hoe het staat met dat voedselsysteem?

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in de wondere wereld van ons eten via onze tweemaandelijkse nieuwsbrief!