Een eerlijke en transparante keten is prima te doen

Fairfood helpt bedrijven positieve impact te maken met slimme tools en innovaties.

Wat we doen

Duurzaamheid bewijzen met traceerbaarheid

We maken producten traceerbaar vanaf de boer, zodat bedrijven hun duurzaamheidsbeloftes kunnen onderbouwen met robuuste data.

Transparante ketens voor verantwoorde inkoop

We bouwen publiek-private samenwerkingen waarmee transparantie in de ketens toeneemt. Voor bedrijven een eerste stap in het waarmaken van hun duurzaamheidsambities.

Digitalisering van de boer voor financiële inclusie

Kleinschalige boeren krijgen met digitale innovaties een betere connectie met internationale productieketens, en uiteindelijk meer toegang tot markten en financiële producten.

Samen richting 100% transparantie

Fairfood is een langetermijnpartner voor bedrijven die het beter willen doen, maar daar hulp bij nodig hebben. Samen bewandelen we jouw pad richting meer eerlijkheid en duurzaamheid, waarbij we gebruikmaken van Fairfood’s expertise, oplossingen, tools en netwerk.

Hoewel dit pad voor elk bedrijf anders is, hebben we vier stadia gedefinieerd: ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, opleveren. Deze video geeft je een beter beeld.

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

Pleiten voor een toekomstbestendig voedselsysteem

We zijn een non-profitorganisatie die de overgang naar een eerlijk voedselsysteem wil versnellen. Een waarin de mensen achter ons eten in hun levensonderhoud kunnen voorzien. De ervaring en kennis die we met ons werk in ruim 15 landen opdoen, zetten we in om beslissingen op hogere niveaus te sturen. Inclusie van boeren en verantwoordelijkheid onder bedrijven zijn voor ons twee belangrijke voorwaarden.

Lees meer

Case studies

RECLAIM Sustainability!

Social Vanilla: Making vanilla fair

Pure Africa: de belofte van eerlijke koffie hardmaken

Kennisbank

Hoe coöperaties de Oegandese koffie-industrie transformeren met data

Data is binnen de koffiewereld een ware game changer aan het worden, door de manier waarop coöperaties werken te transformeren en nieuwe groeimogelijkheden te creëren. Sociale onderneming Ndugu, onze partner in Oeganda, beschouwde data eerst vooral als voorwaarde voor contracten met coöperaties, maar zag al snel het onbenutte potentieel ervan.

Eerlijk datagebruik: maak boeren de baas over hun eigen data

Een rapport over databeheer gericht op boeren – gepubliceerd door onder andere het USAID Bureau for Development en de Bill & Melinda Gates Foundation. Wij zijn erg blij dat onze unieke kijk op databeheer, waarbij de boer centraal staat, aanzienlijke erkenning krijgt met een casestudy die het bredere potentieel ervan belicht.

Rapport: onze uitgangspunten voor eerlijk datagebruik

Linksom of rechtsom, er komt wetgeving voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. ‘Transparantie’ lijkt daarbij een sleutelconcept. Zonder ‘big data’ geen transparantie, maar op grote schaal data verzamelen brengt vraagstukken over privacy en datakolonisatie met zich mee. In een nieuw rapport onderzoeken we hoe eerlijk gebruik van data eruitziet.

Aflevering 2: 5 vragen over duurzaamheidswetgeving die er nu echt aan zit te komen

Een nieuwe serie video’s beantwoordt vragen over de regelgeving die van duurzaam ondernemen het nieuwe normaal maakt. Aflevering 2: Amy Ching van Satelligence legt uit hoe monitoren en rapporteren eruit kan zien.

Weten hoe het staat met dat voedselsysteem?

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in de wondere wereld van ons eten via onze tweemaandelijkse nieuwsbrief!