Onze tools

Onze innovatieve tools helpen je bij het waarmaken van je duurzaamheidsambities

Productieketens toekomstbestendig maken met slimme innovaties

Fairfood helpt agrifoodbedrijven wanneer ze zich de missie hebben gesteld om het beter te doen. We staan ze elke stap van de duurzaamheidsreis bij, bouwen de nodige partnerschappen en bieden de tools die nodig zijn.

De ervaring die we met ruim 70 partners in meer dan 15 landen opdeden, brengen we mee als we samen rond de tekentafel gaan zitten. Daar werken we aan slimme innovaties die een connectie mogelijk maken tussen bedrijven, consumenten en boeren, die nieuwe kennis boven tafel halen met robuuste data en die boeren de kans geven van zich te laten horen in internationale ketens.

Dit zijn onze tools

Trace

Wie zijn de mensen achter jouw producten? Hoe gaat het met hen? Bedrijven beantwoorden die vragen met Trace, een platform waarmee ze hun producten tot aan de boer traceren, en waarop consumenten het verhaal achter hun producten uitpluizen.

Ontdek Trace

Connect

Connect is een app voor de ‘collectors’ die het platteland afreizen om producten in te kopen bij afgelegen boerderijen. Zij zorgen ervoor dat ook boeren zonder smartphone en/of internetverbinding digitaal worden aangesloten op de productieketen. Alleen zo kunnen we producten helemaal traceerbaar maken.

Lees meer

Farmer Cards

Boeren zonder smartphone of internet kunnen onze Farmer Cards gebruiken om toch met Trace te werken. De kaart wordt bij elke transactie gescand, waarmee die transactie op het account van de boer wordt geregistreerd. In de loop van de tijd bouwt de boer zo een digitaal grootboek op.

Ontdek de Farmer Cards

ALIGN

ALIGN helpt bedrijven als zij zichzelf de ambitie hebben gesteld om de mensen achter hun producten leefbare lonen en inkomens te betalen. ALIGN maakt dit complexe onderwerp begrijpelijk en biedt begeleiding bij de stappen die gezet moeten worden.

Ontdek ALIGN

Meer weten of een demo plannen?

Mail Peter Of connect op LinkedIn

Weten hoe het staat met dat voedselsysteem?

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in de wondere wereld van ons eten via onze tweemaandelijkse nieuwsbrief!