Een terugblik: jaar 1 van RECLAIM Sustainability!

Het is inmiddels ruim een jaar geleden dat we met behulp van het ministerie van Buitenlandse Zaken het programma RECLAIM Sustainability! uitrolden. Samen met partners Solidaridad, Business Watch Indonesia en Trust Africa werken we in 5 jaar toe naar échte duurzaamheid in globale productieketens. Dat betekent voor ons ook dat boeren, vissers, plukkers en andere mensen achter ons eten van zich kunnen laten horen, en dat ze een stem hebben als er beslissingen moeten worden genomen over de herinrichting van productieketens. Een mooi moment om terug te kijken op jaar 1!

Jaar 1 ging over het planten van zaadjes. Figuurlijk. Voor Fairfood draaide de eerste fase van het programma om het bewijzen van de waarde van transparantie en traceerbaarheid, voor zowel bedrijven als boeren. Dat doen we met drie pilotprojecten, voor koffie en cacao uit Sierra Leone, Honduras en Uganda.

We zijn er verschillende keren op uitgetrokken om in kaart te brengen wie er onderdeel uitmaken van de keten en hoe het gesteld is met de relatie tussen die stakeholders. Daarbij haakten we verschillende agrifoodbedrijven aan bij de projecten. Al met al: de basis voor het werk dat we de komende tijd gaan doen. Download deze 2-pager voor meer informatie:

Download 2-pager

Weten hoe het staat met dat voedselsysteem?

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in de wondere wereld van ons eten via onze tweemaandelijkse nieuwsbrief!