Alleen nog eerlijk eten

Fairfood werkt aan de overgang naar een duurzaam voedselsysteem. We willen dat iedereen profiteert van echt goed eten, ook de mensen die dat eten maken.

Waar we staan

Eerlijk eten - afbeelding boeren

3.000 boeren

Op ons platform Trace werken we met 3.000 boeren aan een eerlijke prijs voor hun producten

Eerlijk eten - afbeelding bedrijven

50 bedrijven

Trace wordt door 50 bedrijven en organisaties gebruikt voor meer transparantie en een eerlijke verdeling van waarde

Eerlijk eten - afbeelding impactmakers

150 impactmakers

In ons Living Wage Lab werken 150 bedrijven, organisaties en overheidsfunctionarissen aan het realiseren van leefbare lonen

Onderweg naar eerlijke:

Samen naar 100% eerlijk eten

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

traceer producten trace blockchain - afbeelding van een boer

Werk aan de winkel: te veel mensen die voor ons eten verbouwen, leven zelf in armoede. Duurzaam eten begint bij een goed inkomen voor boeren, vissers, fabrieksmedewerkers. Pas als zij voor zichzelf en hun gezin kunnen zorgen, kunnen ze investeren in de wereld van morgen. Dat is waar Fairfood zich hard voor maakt.

Over Fairfood

Ik wil meer weten over…

Eerlijk eten - Afbeelding van een boer

Trace

Wie zijn de mensen achter jouw producten? Hoe gaat het met hen? Bedrijven beantwoorden die vragen met behulp van Trace, een platform waarmee ze hun producten tot aan de boer traceren. Knap staaltje storytelling ook – de consument pluist het verhaal achter het product uit op een interactieve pagina.

Eerlijk eten - Picture of Asian farmer using sickle to harvest in farmland.

ALIGN

ALIGN helpt bedrijven op weg als zij zichzelf eenmaal de ambitie hebben gesteld om in hun ketens leefbare lonen en inkomens te verwezenlijken. Met de stapsgewijze begeleiding, tools en potentiële partners van ALIGN zijn voedselbedrijven goed onderweg naar true impact.

Verhalen die we al vertelden

  • Leefbaar inkomen

Trabocca: onderweg naar armoede-vrije koffie middels blockchain

Op hun weg naar eerlijke, armoede-vrije koffie ontdekte Trabocca het belang van transparantie en traceerbaarheid. Ze schakelden Trace in om dit te bereiken en antwoord te geven op de vraag of de boeren achter hun koffie een leefbaar inkomen verdienen.

Menno Simons

Directeur bij Trabocca

“Met Trace worden we gedwongen om meer graafwerk te doen. Dan loop je tegen realiteiten aan waar je iets aan moet doen, wat betekent dat we naar oplossingen moeten zoeken. Ik zie dit werk als onderdeel van een groter geheel. Het is de fundering waarop we een duurzamere toekomst kunnen bouwen – we belichten het totaalplaatje en maken het meetbaar.”

Bekijk deze case
oplossingen afbeelding
  • Transparante ketens

Verstegen: een duurzame toekomst voor kruiden en specerijen

Verstegen Spices & Sauces en Fairfood gebruiken de blockchaintechnologie om de productieketen van nootmuskaat transparant te maken.

oplossingen afbeelding

Michel Driessen

CEO bij Verstegen

“Wat een mooie en oprechte uitkomst van dit project. Prachtig wat we aan het doen zijn. Ik hoop dat er een mooie follow-up komt.”

Bekijk deze case

Weten hoe het staat met dat voedselsysteem?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! We sturen je de beste leestips, aankomende webinars en tech-ontwikkelingen die ons eten beter gaan maken.

Weten hoe het staat met dat voedselsysteem?

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in de wondere wereld van ons eten via onze tweemaandelijkse nieuwsbrief!