Trace Talks #6: de tech-kloof dichten

De COVID-19-pandemie heeft aangetoond dat het systeem van de wereldwijde voedselvoorzieningsketens de arbeiders in de producerende landen in de steek laat. Prijsschommelingen, stokkende vragen lage lonen hebben boeren tot armoede en voedselonzekerheid gedreven, waardoor veel toeleveringsketens niet in staat zijn om op een waardige manier te functioneren.

In reactie daarop komen er nieuwe manieren op om de ‘business as usual’ te doorbreken door gebruik te maken van innovatieve methoden die niet alleen productiever en duurzamer zijn, maar ook inclusiever. Bij Fairfood zien we technologie als een katalysator voor deze broodnodige transformatie, en de volgende Trace Talk richt zich op oplossingen die bedrijven in staat stellen de belangrijkste uitdagingen aan te gaan die ons ervan weerhouden om wereldwijde toeleveringsketens inclusiever te maken. Dit zijn:​​​​

  • Gebrekkige toegang tot financiële diensten
  • Uitdagingen met betrekking tot de levering van goederen en diensten
  • Genderongelijkheid
  • Onvoldoende traceerbaarheid in toeleveringsketens

Onze geweldige sprekers zullen ons laten zien hoe zij deze uitdagingen aanpakken door middel van hun innovatieve projecten. Ze zullen de ‘lessons learned’ delen en uitleggen waarom technologie ervoor zorgt dat hun oplossingen impact hebben.

Laten we terugveren en onze waardeketens een technologische make-over geven om inclusiviteit te bevorderen.

Meld je alvast aan!

Wat ga je leren?

  • Hoe ziet een betere toegang tot financiële diensten eruit? Swiss Capacity Building Facility zal het belang uitleggen van het ontwikkelen en opschalen van financiële producten om zo  mensen met een laag inkomen beter in staat te stellen in hun levensondehoud te voorzien.
  • Optimalisatie van de levering van goederen en diensten. Grameen Foundation zal ingaan op hoe methoden voor landbouwoptimalisatie door middel van gegevensverzameling de productiviteit van het land kunnen verhogen en daarmee ook het inkomen van kleine boeren.​​​​​​​
  • Tech voor gendergelijkheid. HERproject laat zien hoe digitale betalingen vrouwen in producerende landen een sterkere positive geven.
  • Traceerbaarheid en eerlijke betalingen. Fairfood zal vertellen hoe het verifiëren van betalingen en het geven van zichtbaarheid aan boeren de positie van boeren en hun onderhandelingspositie in de toeleveringsketen kan verbeteren.

Voor wie is dit webinar?

Werk je in de agro-voedingsindustrie, strijd je voor een eerlijke inkomensverdeling of probeer je een duurzame business op te zetten? Of ben je nieuwsgierig naar een duurzame business case waarin tech positief bijdraagt aan inclusivitiet, duurzaamheid, of leefbaar loon en inkomen? Dan is dit evenement voor jou!

Wie zijn de sprekers?

Marten van Gils

Tech Director, Fairfood

Chrissy Martin Meier

Learning and Insights Manager, Swiss Capacity Building Facility

Alfred Yeboah

Regional Director Africa, Grameen Foundation

Ella Moffat

HERfinance Manager, HERproject

Derek Hardwick

Product Owner Trace, Fairfood

Weten hoe het staat met dat voedselsysteem?

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in de wondere wereld van ons eten via onze tweemaandelijkse nieuwsbrief!